Szérum vagy krém, mint kozmetikum?

Használata javasolt nappali és esti bőrápolási rutinban egyaránt. Krémezés nélkül is megállja a helyét. Nagy nyári melegben és/vagy éjszakára szintén kiváló.

A hatásfok növelése érdekében, a szérumokat alkalmazhatjuk a mindennapos krémeink előtt,(tiszta bőrünk azonnal hasznosítani tudja az értékes hatóanyagokat) illetve a hetente használt arcpakolás alá is. Ezek a “csodaszerek” főként folyékony vagy gél állagúak. Pumpás, pipettás üvegekben egyaránt fellelhetőek a webáruházak, üzletek kínálatában.

Adagolásukról még fontos szót ejteni, mivel koncentrátumokról van szó.

Állagtól függően az első alkalommal mindenféleképpen célszerű kipróbálni, hogy mennyi szükséges belőle: 1-3 vagy akár több cseppnyi. Az LPSM SkinCare szérumai géles tapintásuk eredményeképpen jól terülnek a bőrön, így már 1-3 pumpányi vagy 3-5 cseppnyi elegendő az arc, nyak, és dekoltázs felületére.

Bőrállapottól és életkortól függően, az alkalmazott hatóanyag-koncentrátumok a sminkelés előtt is tökéletesen felkészítik az arcbőrt.

Összefoglalva, mitől is különbözik a szérum, a krémektől?

 

Egy szérum a hatóanyagokon kívül csupán a legszükségesebb adalékokat tartalmazza. Gyorsabban és mélyebben képesek bejutni a bőrbe, mivel aktív hatóanyagok tartalmuk magasabb, a kevesebb összetevőnek köszönhetően.

Miért érdemes szérumot használni?

• gyorsan felszívódó,
• könnyed állagú,
• gazdag hatóanyagban,
• akár önállóan és más bőrápoló krémekkel is használható.

DK